12 Μαρτίου 2016

Αποκλεισμός διαφημίσεων σε Google Chrome και Mozilla Firefox.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο είναι οι διαφημίσεις που υπάρχουν στις διάφορες ιστοσελίδες. Αυτές μπορούν να έχουν τη μορφή παραθύρων που ανοίγουν με το που κάνουμε κλικ στη σελίδα, κειμένου και εικόνας με διάφορα εφέ ή ακόμα και βίντεο που ξεκινούν να παίζουν από μόνα τους. Πέρα από το γεγονός ότι αυτές οι διαφημίσεις κάνουν τις ιστοσελίδες δύσχρηστες και βαριές, υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσουμε κάποιον ιό αν δεν είμαστε προσεκτικοί, καθώς πολλές φορές μας προτρέπουν να κατεβάσουμε προγράμματα αμφίβολης ποιότητας. Στο σημερινό άρθρο θα δείξουμε πως μπορούμε να αποκλείσουμε μεγάλο ποσοστό των διαφημίσεων μέσα από τον browser που χρησιμοποιούμε με το uBlock Origin.

Τόσο ο Google Chrome όσο και ο Mozilla Firefox υποστηρίζουν την εγκατάσταση διαφόρων επεκτάσεων (add-ons) που μας παρέχουν επιπρόσθετες δυνατότητες. Υπάρχουν πολλές επεκτάσεις που μπλοκάρουν διαφημίσεις και μια από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές είναι το δωρεάν uBlock Origin που θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω. 

Google Chrome

Ανοίγουμε το Google Chrome και πατάμε στο "Προσαρμογή και έλεγχος του Google Chrome" που βρίσκεται στο δεξί πάνω μέρος. Στις επιλογές που εμφανίζονται κάνουμε κλικ στο "Ρυθμίσεις" και μεταφερόμαστε στην καρτέλα των ρυθμίσεων. 


Εκεί επιλέγουμε τις "Επεκτάσεις".


Στη συνέχεια, πατάμε στο "περιηγηθείτε στο Chrome Web Store".


Παρατηρούμε ότι μεταφερόμαστε σε μια νέα καρτέλα. Κάνουμε κλικ στο πεδίο "Αναζήτηση στο κατάστημα" στο αριστερό πάνω μέρος και πληκτρολογούμε το όνομα του προσθέτου που θέλουμε να εγκαταστήσουμε. Στην περίπτωσή μας, δηλαδή, το uBlock Origin.


Πατάμε "Enter" από το πληκτρολόγιο και αφού γίνει η αναζήτηση στο κεντρικό μέρος της σελίδας βλέπουμε το uBlock Origin. Κάνουμε κλικ στο "Προσθήκη".


Στο παράθυρο που ανοίγει πατάμε στο "Προσθήκη επέκτασης"


Περιμένουμε να κατέβει η επέκταση και μετά από λίγο παρατηρούμε το εικονίδιο του uBlock Origin στο δεξί πάνω μέρος του Google Chrome. Αυτό σημαίνει ότι η επέκταση εγκαταστάθηκε κανονικά. 


Mozilla Firefox

Ανοίγουμε το Mozilla Firefox και πατάμε στο "Open menu" που βρίσκεται στο δεξί πάνω μέρος. Στις επιλογές που εμφανίζονται επιλέγουμε το "Add-ons" και μεταφερόμαστε στην καρτέλα των προσθέτων. 


Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο πεδίο "Αναζήτηση σε όλα τα πρόσθετα" στο δεξί πάνω μέρος και πληκτρολογούμε το όνομα του προσθέτου που θέλουμε να εγκαταστήσουμε. Στην περίπτωσή μας δηλαδή το uBlock Origin.


Πατάμε "Enter" από το πληκτρολόγιο και αφού γίνει η αναζήτηση στο κεντρικό μέρος της σελίδας βλέπουμε το uBlock Origin. Κάνουμε κλικ στο "Εγκατάσταση".


Περιμένουμε να γίνει η λήψη της επέκτασης και μετά από λίγο παρατηρούμε το εικονίδιο του uBlock Origin στο δεξί πάνω μέρος του Mozilla Firefox. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς.


Μπορούμε πλέον να επισκεφτούμε τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις. Αν σας άρεσε το άρθρο ή έχετε κάποια απορία σχετικά με τον αποκλεισμό διαφημίσεων στο Google Chrome ή το Mozilla Firefox μπορείτε να αφήσετε κάποιο σχόλιο παρακάτω και θα λάβετε απάντηση το συντομότερο δυνατό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, μπινελίκια, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε.